Este fondatorul Asociaţia Little People România.
După o perioadă de implicare în ONG-uri internaţionale, active în Europa Centrală şi de Est, Shajjad s-a saturat de risipa şi lipsa de atenţie din partea acestora, chiar dacă era vorba de asociaţii mari, bine stabilite, şi a fondat Asociaţia Little People România, o organizaţie caritabilă de mici dimensiuni menită a răspunde nevoilor comunităţii.
Asociaţia Little People România desfăşoară activităţi zilnice în 6 secţii oncopediatrice majore din România şi îşi va începe curând programul şi în cea de-a 7-a, asigurându-se că fiecare din aceste secţii are parte de cele mai educaţionale şi terapeutice programe desfăşurate în beneficiul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer. Contribuind la îmbunătăţirea comportamentului pacienţilor, la schimbarea percepţiei publice asupra acestei boli prin intermediul campaniilor publice, Asociaţia Little People a devenit una dintre cele mai de succes asociaţii, cu o rază mare de acţiune care influenţează în mod direct rata de supravieţuire în rândul copiilor bolnavi de cancer din România. Asociaţia Little People România este încă susţinută financiar doar prin intermediul donaţilor şi sponsorizărilor private din România.
În 2006, împreună cu soţia sa, Shajjad a fondat Clubul Temerarii, o comunitate pentru adolescenţi şi tineri supravieţuitori de cancer. Azi, această comunitate este considerată la nivel global un exemplu demn de urmat pentru grupurile de suport destinate tinerilor pacienţi.
Asociaţia Little People România a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale pentru activitatea desfăşurată în favoarea copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, incluzând premii din partea societăţii civile, recunoaştere din partea autorităţilor publice şi a specialiştilor societăţilor ştiinţifice, recunoaştere din partea sectorului financiar din Londra, şi premiul de excelenţă în PR timp de trei ani consecutiv.
În 2012, Shajjad Rizvi a primit distincţia Comunicatorul Anului în cadrul ediţiei aniversare Romanian PR Award pentru campania dusă împotriva inegalităţilor existente în finanţarea sporturilor practicate de persoane cu dizabilităţi. În 2012, Romania a trimis cea mai mare echipă de sportivi paralimpici la Olimpiada din Londra, care s-a întors acasă cu o medalie de aur, un record mondial şi un nou erou.
09 martie 2024
Ultima ora: