CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News European CSR Award îşi prezintă campaniile nominalizate în România

European CSR Award îşi prezintă campaniile nominalizate în România

Email Imprimare PDF
logo_csrawardsJuriul European CSR Award anunţă nominalizările locale pentru prima ediţie a competiţiei pan-europene.

Coordonat de prestigioasele organizaţii CSR Europe şi Business in the Community (BITC), programul a fost implementat în Europa de un consorţiu unic de 29 de organizaţii naţionale de CSR. În Romania, competiţia a fost organizată de Forum for International Communications, prin programul CSR Romania.

Juriul a apreciat îndeosebi proiectele inovatoare, durabile şi replicabile, cu impact cuantificabil pentru business şi societate. Metodologia de jurizare a urmărit criterii precum
inovaţie, leadership şi parteneriat, detaşându-se astfel de alte proiecte existente în Europa care recunosc excelenţa  în practicile de responsabilitate socială corporatistă. Au fost vizate în mod special parteneriatele de succes dintre companii şi stakeholderii non-profit. Acesta este un concept inovator în peisajul premiilor europene de CSR care vizează în mod tradiţional proiecte de CSR iniţiate şi realizate in-house.

Procesul de jurizare s-a desfăşurat în perioada 1 Martie – 20 Aprilie 2013 pe baza criteriilor de performanţă ale organizaţiei britanice British in the Community (BITC).

Prezentăm mai jos nominalizările în ordine alfabetică:

Companii mari

Banca Comerciala Romana: Coaches of financial responsibility
Coca-Cola HBC Romania: Green Bee Project
Coca-Cola System Romania: Adopt a River from Its Spring to its Mouth
Danone Romania: Smiles for the future
IBM Romania: IBM KidSmart programme supporting preschool education
Petrom: Protect your home, prepare your community!
Provident Financial Romania IFN SA: The National Program ”Family budget
Rompetrol: Together for each and everyone
UPC Romania: Tech School
Ursus: Find Your Balance Campaign
Vodafone Romania: Partnership for life

Companii mici şi mijlocii

Eco-Rom Ambalaje: The Green Laboratory for Recycling
GolinHarris Public Relations: Food Bank
Media Production Group SRL: Tenis10
Vitrina Advertising: Cluj has attitude

Jurizarea competiţiei locale a fost asigurată de reprezentanţi ai unor companii cu expertiză vastă în derularea proiectelor de CSR, de reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale care dezvoltă parteneriate durabile cu parteneri de business, precum şi de consultanţi independenţi, cercetători şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale de profil.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui eveniment festiv ce va avea loc la Bucureşti, JW Mariott, în data de 22 mai 2013, şi vor fi invitaţi să participe la European CSR Award Ceremony, eveniment organizat de Comisia Europeană la Bruxelles, pe 25 iunie 2013.   


European CSR Award este sprijinit în România de companiile Raiffeisen Bank, AVON şi Ursus Breweries, şi de partenerii media: Hotnews, Wall-Street, IQADS, Smark şi PR Romania.
Despre CSR Europe
CSR Europe este cea mai importantă reţea europeană de afaceri în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste, cu peste 100 de membri, 74 de corporaţii multinaţionale şi 31 de organizaţii naţionale partenere. Organizaţia a fost fondată în 1995 de către cunsocuţi lideri europeni din mediul de afaceri ca răspuns la apelul Preşedintelui Comisiei Europene Jacques Delors. Organizaţia a crescut şi a devenit o reţea inspiraţională de oameni de afaceri care lucrează pentru a promova conceptul de CSR la nivel european şi global.  www.csreurope.org

Despre Business in the Community
Înfiinţată în 1982, Business in the Community (BITC) este o organizaţie britanică cu un număr de membri în continuă creştere însumând 830 de companii din întreaga lume, o reţea de alte 10.700 de companii şi o reţea de parteneri globali CSR360 compusă din peste 120 de parteneri în peste 60 de ţări. Misiunea organizaţiei este a promova afacerile responsabile, oferind suport practic companiilor şi organizaţiilor partenere în adoptarea şi integrarea bunelor practici de CSR în strategiile de business www.bitc.org.uk

Despre CSR Romania

CSR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundaţie care organizează din 2003 competiţia Romanian PR Award, impusă drept cel mai important eveniment de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România.  
CSR Romania îşi propune să fie un organism profesional şi o voce de încredere în societate pentru promovarea  practicilor de business care asigură dezvoltarea durabilă. Misiunea organizaţiei este de a acţiona cu integritate şi onestitate pentru a facilita şi recunoaşte oamenii şi companiile care fac bine. www.csr-romania.ro


Contact:
Dana Oancea
CSR Romania
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
http://www.csr-romania.ro/european-csr-awards.html
www.europeancsrawards.eu