Elevi, profesori, autorităţi locale şi angajaţi ai Smithfield România, vor planta în cadrul campaniei de toamnă din acest an peste 6.000 de copaci în 25 de localităţi din judeţele Timiş şi Arad.
Acţiunea, iniţiată şi susţinută de compania Smithfield România, se derulează sub egida Mişcării naţionale „Milioane de oameni, milioane de copaci”, un program menit să încurajeze atât membrii societăţii civile, cât şi pe cei ai companiilor şi ai autorităţilor să se implice în protejarea şi multiplicarea zonelor acoperite de arbori şi arbuşti.
Şi în această toamnă, Smithfield continuă eforturile de reîmpădurire: începând din 28 noiembrie, peste 6.000 de mesteceni, arţari şi sălcii au fost transportaţi în locurile alese de specialişti pentru a fi plantaţi de către echipele de voluntari. Campania a debutat luni, 28 noiembrie, cu o acţiune publică de plantare care a avut loc în localitatea Bulgăruş, judeţul Timiş, şi se va încheia în prima săptămână din decembrie.
Până în prezent, de-a lungul celor 6 ediţii ale Mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” – www.milioanedecopaci.ro, Smithfield a plantat peste 21.000 de copaci.
„Plantările de primăvară şi toamnă au devenit deja o tradiţie pentru angajaţii Smithfield, pe care doresc să îi felicit pentru implicarea voluntară în acest proiect de „înverzire” al comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Ne face plăcere să putem contribui în mod susţinut la protejarea mediului înconjurător şi suntem încântaţi să îi avem alături de noi pe membrii comunităţilor locale, care ne-au însoţit cu entuziasm şi energie de fiecare dată”, a declarat Cristina Bodea, PR manager.
Programul „Milioane de oameni, milioane de copaci” iniţiat de Fundaţia PRAIS în parteneriat cu Ministerul Mediului şi al Pădurilor şi cu Garda Naţională de Mediu este o mişcare naţională de plantări de arbori şi plante, o platformă adresată tuturor companiilor, fundaţiilor, instituţiilor din ţară care se înscriu în program cu rezultatele plantărilor anuale. Mişcarea este recunoscută oficial de UNEP (United Nations for Environment Program) fiind parte a programului “Plant for Planet”.
În anul 2007, proiectul a fost nominalizat în cadrul IPRA Golden World Awards, la categoria cele mai bune programe de protecţie a mediului.
Smithfield Ferme
Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane USD. Astăzi, în România compania operează 48 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field (peste 50.000 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate. Fermele de creştere şi fabricile de producţie nutreţuri combinate sunt unităţi certificate prin Sistemul de managenent integrat (obţinând certificările pentru calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001:2004 şi sănătate şi securitate ocupaţională OHSAS 18001:2007 şi ISO 22000 pentru siguranţa alimentului). Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane RON anual.
Smithfield Prod
Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, înţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.
09 martie 2024
Ultima ora: