27 mai 2017

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa 100.000 de voluntari Citi au sărbătorit cei 200 de ani de existenţă a companiei prin implicarea în proiecte comunitare

Sâmbătă, 16 iunie 2012, cu ocazia aniversării a 200 de ani existenţă la nivel global, Citi a mobilizat 100.000 de voluntari din 92 de ţări care au dedicat timp şi resurse în sprijinul a 1300 de proiecte comunitare.

În România, voluntarii Citibank au renovat o şcoală socială privată din zona Ferentari la care învaţă gratuit 180 de copii provenind din familii cu probleme sociale şi economice severe, cu venituri sub limita sărăciei, locuinţe improprii sau cu nivel de educaţie extrem de redus. Voluntarii au reamenajat terenul de sport, au montat dulapuri în sălile de curs, au achiziţionat rechizite şi materiale educaţionale şi au derulat, pe parcursul zilei, ore de educaţie financiară elementară cu copiii prezenţi.

“Pe parcursul a 200 sute de ani, Citi a contribuit la progresul economic şi a sprijinit clienţii şi comunităţile în drumul lor de la ambiţie la succes. Nu există un mod mai bun de a sărbători 200 de ani de existenţă decât prin a munci împreună în sprijinul comunităţilor în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, a spus Cristina Stăiculescu, Director Comunicare Citibank România.

Angajaţii Citi voluntariază de-a lungul întregului an în comunităţile în care trăiesc, însă „Ziua Comunităţii” vine să sărbătorească spiritul Citi prin unirea eforturilor de voluntariat în aceeaşi zi, alături de familii şi prieteni, în întreaga lume. În fiecare an, echipele locale de voluntari se dedică muncii în folosul comunităţii desfăşurând proiecte concentrate pe nevoile specifice ale comunităţii – educaţie, construcţia de locuinţe, protecţia mediului, hrană şi sănătate.

Mai multe informaţii despre activitatea de responsabilitate socială a băncii sunt disponibile la https://www.citibank.ro/despre-noi/responsabilitate-sociala-la-citi.html