CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Rompetrol şi Federaţia Română de Polo – Parteneriat pentru performanţă

Rompetrol şi Federaţia Română de Polo – Parteneriat pentru performanţă

Email Imprimare PDF
rompetrol_echipa_poloGrupul Rompetrol şi Federaţia Română de Polo au încheiat un parteneriat pentru susţinerea echipei naţionale de polo  la Jocurile Olimpice de la Londra. Sprijinul se înscrie în direcţiile de implicare ale Rompetrol în promovarea performanţelor şi valorilor româneşti, atât în ţară cât şi în străinătate.

"Rompetrol este sinonim cu valorile timpurilor moderne, cu spiritul de competiţie, inovaţie şi responsabilitate. În calitate de partener al echipei naţionale de polo, ne continuăm angajamentele faţă de societate şi suntem  mândri şi onoraţi că, alături de atleţii români, putem contribui în mod direct la consolidarea imaginii României pe plan internaţional", declară Alexey Golovin, director Marketing şi Comunicare al Grupului Rompetrol.


Turneul masculin de polo se va desfăşura între 29 iulie şi 12 august, primul meci al României la Jocurile Olimpice va fi împotriva reprezentativei Marii Britanii, pe data de 29 iulie. Din grupă mai fac parte echipele Statelor Unite, Serbiei, Muntenegrului şi Ungariei.

“Întâmpinam cu bucurie fiecare nou parteneriat al Federaţiei Române de Polo, dar Rompetrol este cu adevarat un partener, inspirându-ne prin identitatea şi rezultatele sale. Valorile similare pe care le impărtăşim: curaj, determinare, spirit de echipă, ne fac să ne simţim mai aproape de susţinătorii noştri” – declară Cosmin Radu, capitanul echipei.


Angajamentul Grupului Rompetrol pentru implicarea în comunitate şi susţinerea valorilor societăţii se regăseşte şi la nivelul platformei de responsabilitate socială “Energia vine din suflet”. Astfel, în ultimii 4 anii compania a investit peste 4 milioane USD pentru sprijinirea societăţii civile şi a proiectelor acestora, dintre ele amintim – susţinerea Fundaţiei pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură combustibil Jet A1 pentru operarea elicopterelor SMURD, a Galei Societăţii Civile 2012 (unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de 8 ediţii), colaborarea de 9 ani cu Asociaţia Ovidiu Rom, şi iniţierea programului “Împreună pentru fiecare”, cu peste 71 de proiecte implementate în domeniile sănătate şi protecţia mediului şi 250.000 de beneficiari.


Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intenţionează să devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane.
Banner