20 octombrie 2017

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa HP a marcat aniversarea de 7 ani prin curăţarea şi reamenajarea unei porţiuni de 10 hectare din Parcul Tineretului

hp_ecologizareHewlett-Packard (HP) a aniversat 7 ani de prezenţă  a centrului de servicii partajate Global e-Business Operations Center (GeBOC) în România printr-o acţiune voluntară de ecologizare în Parcul Tineretului. În jur de 300 de voluntari au participat la curăţarea unei porţiuni de aproximativ 10 hectare, iar compania a oferit materiale pentru refacerea infrastructurii şi mobilierului destinat odihnei şi jocurilor din zona respectivă.

Organizată în întregime de o echipă de voluntari din cadrul centrului, acţiunea a presupus o serie de lucrări de curăţare şi amenajare în Parcul Tineretului, unul dintre cele mai populare şi mai îndrăgite parcuri din Bucureşti, lucrări realizate în colaborare cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Echipa HP GeBOC a montat 10 bănci şi ansambluri bancă-masă, construite din materiale durabile şi cu impact minim asupra mediului. De asemenea, voluntarii au reparat şi recondiţionat două poduri datând din 1974, revopsind balustradele şi înlocuind calea podurilor cu plăci antiderapante. În urma acţiunii de curăţare din parc au fost strânşi aproximativ 150 de saci de gunoi şi resturi vegetale.

“Acţiunea din Parcul Tineretului este doar un exemplu de activitate în beneficiul comunităţii - angajaţii HP GeBOC voluntariază cu entuziasm  pentru diverse proiecte de responsabilitate socială pe tot parcursul anului, încă de la înfiinţarea centrului nostru”, spune Alexander Weigl, Managing Director al companiei. “Suntem dedicaţi mediului în care ne desfăşurăm activitatea şi ne dorim ca vizitatorii parcului să se bucure de un spaţiu de promenadă şi relaxare mai curat şi mai frumos”, adaugă acesta.

Proiectul de ecologizare se înscrie într-o serie largă de proiecte pe care le desfăşoară voluntarii din echipa HP GeBOC, proiecte care au vizat în primul rând sprijinirea comunităţii din care face parte compania, prin acţiuni educaţionale sau de într-ajutorare de impact, dar şi crearea în centru a unui spaţiu de lucru mai sigur şi mai prietenos cu mediul. În cei 7 ani de activitate în România, compania s-a implicat constant în activităţi de responsabilitate socială (CSR), numai în cursul ultimului an desfăşurând un număr de 25 proiecte.

Având ca obiect de activitate serviciile partajate şi de tip BPO (Business Process Outsourcing) pentru unităţi de business ale HP, dar şi pentru alţi clienţi şi parteneri ai companiei din regiune, HP GeBOC, cel mai mare centru de acest tip din România, numără în prezent  o echipă de peste 3300 de persoane, care vorbesc peste 25 de limbi străine.

În acest an, divizia Global Business Services (GBS) din România a câştigat GBS Icon Award pentru Performanţă Extraordinară la World HP GBS Leadership Summit , desfăşurat în Singapore (cel mai mare eveniment dedicat centrelor de servicii ale companiei). În mai, acelaşi centru a obţinut două distincţii de excelenţă – pentru calitatea serviciilor pentru clienţi şi pentru metodologiile de perfecţionare şi inovaţie - în cadrul evenimentului anual organizat de Reţeaua Europeană de Servicii Partajate şi Externalizare (European Shared Services & Outsourcing Network), cea mai importantă organizaţie de profil din lume.

HP creează tehnologie cu impact relevant asupra oamenilor, companiilor, guvernelor şi societăţii în ansamblu. HP, cea mai mare companie de tehnologie din lume, oferă clienţilor săi un portofoliu extins de echipamente de imprimare, computere personale, software, servicii şi infrastructură IT aflate la convergenţa dintre cloud şi conectivitate, generând experienţe fluide şi sigure pentru o lume conectată. Mai multe informaţii despre HP (NYSE: HPQ) sunt disponibile pe http:/www.hp.com.