CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Fundația Bayer pentru Știință și Educație a lansat și în România Programul anual de burse pentru studenți

Fundația Bayer pentru Știință și Educație a lansat și în România Programul anual de burse pentru studenți

Email Imprimare PDF
Studenții ambițioși pot aplica pentru burse Otto Bayer, Carl Duisberg sau Kurt Hansen pentru a realiza un proiect de studiu în afara țării. Proiectele sprijinite cu finanțare sunt cele din domenii precum biologie, biochimie, biotehnologie, ingineria bioproceselor, chimie, inginerie chimică, medicină, farmacie, fizică, statistică/biometrie și materii de formare a cadrelor didactice în discipline ștințifice.

O noutate adusă anul acesta în programul Fundației Bayer pentru Știință si Educație o reprezintă bursele Jeff Schell în științe agricole și agronomie, protecția culturilor, semințe și biotehnologie verde, științele mediului și durabilitatea în agricultură. Bursele se adresează studenților în căutare de noi soluții tehnice în domeniul agriculturii cu scopul de a asigura o alimentație nutritivă pentru populația globală în creștere. Prin descoperirea mecanismului de transfer a genelor naturale între plante și bacterii, Jeff Schell a fost fondatorul ingineriei genetice vegetale. Descoperirea sa a dus la o nouă metodă de reproducere a culturilor plantelor.

Bursele Jeff Schell subliniază misiunea fundației Bayer de a lucra cu tineri care reprezintă următoarea generație de oameni de știință și lideri de opinie și de a crește interesul în ceea ce privește provocările majore cu care se confruntă societatea, cum ar fi cele din agricultură.

Pe lângă bursele din sectorul academic, bursele Hermann Strenger sunt disponibile pentru a sprijini tinerii într-un program de instruire non-academic pentru a câștiga experiență de muncă în afara țării. Sunt invitați să aplice toți cei care desfășoară programe de internship în domeniile comercial, industrial, științific și medical și tineri profesioniști din aceste domenii, care au finalizat studiile în ultimii doi ani. Cu acest program, Fundatia Bayer de Educație și Știință își dorește să aloce fonduri tinerilor din sectorul non-academic care să le permită să câștige experiență profesională într-un mediu internațional.

Programul de burse al Bayer este adresat studenților din Germania care vor să studieze o perioadă de timp în afara țării și studenților din alte țări care vor să facă un proiect de studiu în Germania. Termenul limită de aplicare pentru toate cele cinci programe de burse este 15 iulie 2014. Formularele de aplicare sunt disponibile online la www.bayer-foundations.com. La începutul lunii septembrie 2014, un comitet științific independent va alege studenții care primesc finanțare.

Fundația Bayer pentru Educație și Știință lansează astfel pentru a opta oară acest program de finanțare, care oferă sprijin pentru schimbul de experiență științifică și experiență de muncă internațională pentru tineri. Programul de burse urmează tradiția primului program de burse Bayer inițiat de Carl Duisberg în 1923. Acestea vizează tinerii creativi, extrem de motivati și implicați social, care au note peste medie. In primele șapte ediții ale programului a fost oferită o finanțare totală în valoare de aproximativ 1,2 milioane de Euro, pentru susținerea a peste 250 de tineri.

Formularele de aplicare și alte informații cu privire la programul de burse Bayer și Fundatia Bayer pentru Educație și Știință sunt disponibile la www.bayer-foundations.com.

Contact: Alina Meleșcanu - Mobil: 0751 0133 25    


Declarații anticipative
Acest comunicat poate include declaraţii despre rezultate viitoare pornind de la estimările şi previziunile actuale realizate de către managementul Grupului Bayer sau al unui subgrup din cadrul acestuia. Anumite riscuri, cunoscute sau necunoscute, incertitudini sau alţi factori pot genera diferenţe între rezultatele ulterioare reale, situaţia financiară, dezvoltarea sau performanţa companiei şi estimările prezentate aici. O parte dintre aceşti factori sunt prezentaţi în rapoartele publice ale Bayer, disponibile şi pe website-ul companiei, www.bayer.com. Compania nu îşi asumă obligaţia de a updata aceste declaraţii despre rezultatele viitoare sau să se conformeze acestora în viitoarele evenimente sau proiecte dezvoltate.

Bayer: Ştiinţă pentru o viaţă mai bună
Bayer este lider ştiinţific în domeniul sănătăţii, nutriţiei şi al materialelor de înaltă tehnologie. Compania inovează continuu şi stabileşte noi tendinţe în domeniul cercetării. Produsele şi serviciile companiei sunt special create pentru a oferi beneficii oamenilor şi pentru a contribui la îmbunătăţirea vieţii acestora. În acelaşi timp, angajamentul Bayer este acela de a acționa drept un cetățean responsabil pe baza principiilor de dezvoltare durabilă și a responsabilității sociale și etice. În anul fiscal 2013, compania a avut la nivel de grup 113.200 angajaţi şi a înregistrat vânzări în valoare de 40,2 miliarde de euro. Cheltuielile de capital se ridica la 2.2 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare au fost de 3.2 miliarde de euro. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi www.bayer.com şi www.bayer.ro.
Banner