CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Raiffeisen Bank lanseaza o noua editie a programului de granturi Raiffeisen Comunitati

Raiffeisen Bank lanseaza o noua editie a programului de granturi Raiffeisen Comunitati

Email Imprimare PDF
Programul de granturi Raiffeisen Comunitati (www.raiffeisencomunitati.ro), organizat de Raiffeisen Bank, se afla la a opta editie si se desfasoara intre 2 iulie si 1 octombrie 2018. La finalul perioadei, banca va acorda finantari nerambursabile de aproximativ 10.000 de euro (echivalent lei), pentru maximum 10 proiecte educationale. La fel ca anul trecut, prin acest program se finanteaza proiecte din domeniul educatiei non-formale - financiare, antreprenoriale, civice si profesionale. Noutatea editiei din acest an consta in faptul ca proiectele finaliste vor fi prezentate si sustinute in fata unei comisii formate din specialisti in jurizarea  proiectelor comunitare, pentru ca granturile sa fie acordate pentru proiecte sustenabile si cu impact real in comunitate.

„Investind in educatie, investim in viitorul societatii romanesti, cu responsabilitate. In cei sapte ani de desfasurare a acestui program, am reusit sa sustinem 100 de proiecte comunitare cu 20.000 de beneficiari directi. Categoric, nu ne vom opri aici, intrucat ne dorim sa contribuim la dezvoltarea nivelului de educatie si de trai din Romania”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank.


Programul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale de dimensiuni mici si medii si institutiilor de invatamant din Romania, care au ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de educatie non-formala si care au minimum doi ani de functionare la momentul inscrierii in acest program.

Proiectele trebuie sa se desfasoare pe o perioada cuprinsa intre patru si doisprezece luni, iar rezultatele estimate sa fie masurabile si sa aduca schimbari pozitive in comunitatile in care sunt implementate.

Suma solicitata pentru finantarea unui proiect va fi de 45.000 lei, insa participantul va trebui sa vina cu o contributie proprie de minimum 20% din valoarea intregului proiect. De asemenea, documentele organizatiei/institutiei, solicitate in mod obligatoriu, trebuie sa fie complete si autentice.

Inscrierile propunerilor de proiect se fac online la https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi si au loc pana la 3 august. Pe site gasiti si regulamentul de participare, pe care va recomandam sa-l parcurgeti. Intregul proces de selectie se va incheia la 1 octombrie 2018, cand Raiffeisen Bank va anunta proiectele castigatoare ale programului de granturi, editia 2018.

Programul se desfasoara in patru etape:


•    2 iulie – 3 august – depunerea proiectelor, prin completarea si trimiterea unui formular standard, disponibil online;
•    6-24 august – verificarea eligibilitatii proiectelor inscrise, realizata de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare;
•    27 august – 21 septembrie – evaluarea proiectelor eligibile de catre voluntari Raiffeisen Bank, iar cele mai apreciate 20 de proiecte vor ajunge in etapa finala;
•    24-28 septembrie – sustinerea proiectelor de catre finalisti in fata unui juriu extern, care va selecta pana la 10 proiecte pentru finantare, care vor fi anuntate la 1 octombrie.


Raiffeisen Comunitati este un concurs de proiecte de responsabilitate sociala, derulat anual pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro si vine in sprijinul comunitatilor in care banca isi desfasoara activitatea.
Banner