CSR Romania

23 iunie 2018

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Dragoş Bucurenci şi voluntarii MaiMultVerde continuară acţiunile de informare şi curăţenie din proiectul „Grătar curat” în Craiova

Dragoş Bucurenci şi voluntarii MaiMultVerde continuară acţiunile de informare şi curăţenie din proiectul „Grătar curat” în Craiova

Email Imprimare PDF
Duminică, 1 august, au continuat acţiunile de informare şi curăţenie din cadrul proiectului „Grătar curat 2010” în Pădurea Bucovăţ de lângă oraşul Craiova. Celor 25 de voluntari MaiMultVerde li s-a alăturat şi Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde, transmiţând participanţilor la picnic  mesajul „Un grătar bun este un grătar curat” şi adunând gunoaiele din această zonă de petrecere a timpului líber.

„Grătar curat 2010” este un proiect de conştientizare şi responsabilizare demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau, marcă a Heineken România la sfârşitul lunii mai. Pe toată perioada verii, voluntarii MaiMultVerde şi reprezentantii Golden Brau desfăşoară activităţi de responabilizare şi curăţenie în zone de picnic din toată ţara. Este cunoscut faptul că în urma activităţilor de picnic rămân cantităţi impresionante de gunoi, iar eforturile autorităţilor şi organizaţiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra aceste zone de petrecere a timpului liber curate. Astfel, proiectul „Grătar curat 2010” îşi propune să informeze şi să responsabilizeze participanţii la picnic despre importanţa păstrării curăţeniei în aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

25 de voluntari MaiMultVerde s-au adunat duminică, 1 august, în Pădurea Bucovăţ, din apropierea Craiovei pentru a aduna gunoaiele din zona de picnic si a informa picnicarii. Dragoş Bucurenci s-a alăturat grupului de voluntari şi, împreună, au adunat 150 de saci de gunoaie cu o greutate de aproximativ 1,5 tone. De asemenea, au împărţit şi saci picnicarilor pentru ca aceştia să nu lase în urma lor alte gunoaie.

Până acum, în cadrul proiectului au mai avut loc acţiuni de responsabilizare şi curăţenie în judeţul Argeş, la Valea Vâlsanului, în Bucureşti, Pădurea Snagov, la Cluj-Napoca, Pădurea Făget, la Râmnicu Vâlcea, Baraj Nord, în judeţul Hunedoara, la Lacul Cinciş, în judeţul Constanţa, la Popas Fântâniţa, şi în judeţul Gorj, în Cheile Sohodolului, zone foarte cunoscute de petrecere a timpului liber. În cadrul acestor acţiuni, s-au implicat 305 voluntari care au adunat aproximativ 13 tone de gunoaie.

Proiectul va continua în judeţele Arad (Pădurea Ceala), Bacău (Parcul Gherăieşti), Brăila (Pădurea Lacul Sărat) şi Bucureşti (Snagov), în fiecare sfârşit de săptămână până la sfârşitul lunii august. La fiecare acţiune vor participa voluntari MaiMultVerde şi reprezentanţi Golden Brau care vor împărţi saci participanţilor la picnic, le vor explica importanţa păstrării curăţeniei în zonele naturale şi vor aduna gunoaiele. În zonele unde acest lucru e posibil, prin parteneriate cu autorităţile locale se vor colecta selectiv deşeurile colectate: plastic, hârtie şi sticlă, ulterior acestea fiind valorificate de firmele de salubrizare locale.

„Pentru că sunt pe jumătate oltean (tata e născut şi crescut în Craiova), am ţinut neapărat să particip la acţiunea “Grătar curat” de lângă Craiova. Mă bucur că am reuşit să lăsăm şi aici în urmă un colţ de natură mai mult verde şi nişte picnicari mai civilizati”, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde.
Banner