CSR Romania

19 iunie 2018

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Program bursier menit sa sprijine studentii din Romania

Program bursier menit sa sprijine studentii din Romania

Email Imprimare PDF
GE Foundation si Institute of International Education (IIE) anunta lansarea celei de-a V-a editii a Programului Scholar-Leaders al GE Foundation in Romania.

Programul Scholar-Leaders, primul program de burse universitare de acest tip din Europa Centrala, este sponsorizat de GE Foundation, organizatia filantropica a General Electric Company si reflecta implicarea activa a GE in domeniul filantropiei corporatiste la nivel mondial. Programul de burse este regional si reuneste studenti eminenti din patru tari central si est europene. Incurajat de succesul inregistrat in primul an de derulare in Ungaria in 2002, in Polonia in 2003 si in Republica Ceha in 2004, initiativa Scholar-Leaders a fost lansata si in Romania in anul 2006.

„Derulam Programul Scholar Leaders de cinci ani deja, iar continuitatea acestuia este cea mai clara dovada a angajamentului nostru fata de Romania si a dorintei noastre de a sustine dezvoltarea tarii. Educatia tinerilor este cea mai benefica investitie, iar noi cei de la GE suntem incantati sa punem cunostintele noastre la dispozitia studentilor si sa venim in sprijinul dezvoltarii lor viitoare. Interesul deosebit pe care il avem pentru dezvoltarea capitalului uman ne determina sa cream si sa sustinem, prin componenta noastra filantropica - GE Foundation – initiativa Scholar Leaders. Programul s-a dovedit a fi un succes dat fiind ca, de la prima sa implementare in Romania in anul 2006, 55 de studenti talentati au beneficiat de acesta. Obiectivul sau este acela de a dezvolta competente, de a imbogati cunostintele despre afaceri si de a dezvolta abilitati inter-personale. Datorita seminariilor de vara si zilelor dedicate urmarii activitatii unor specialisti, acesti studenti au ocazia unica de a descoperi ce inseamna noile reguli ale economiilor actuale aflate intr-o evolutie rapida, sub indrumarea liderilor regionali ai GE. De asemenea, programul pune bazele unei retele regionale de viitori lideri, incurajand studentii sa interactioneze si sa isi largeasca retelele de socializare”, a declarat Cristian Colteanu, GE Regional Executiv pentru Romania, Bulgaria si Moldova.

Programul este unul deosebit tocmai datorita faptului ca nu ofera studentilor o simpla bursa, ci ii si pregateste pentru viitoarele cariere intr-un context cu orientare internationala din Romania. Sunt eligibili studentii aflati in anul al doilea de studiu la universitati selectate din Romania (Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Romano-Americana, Universitatea Politehnica din Bucuresti) in domenii precum economie, management, inginerie si tehnologie.

IIE va selecta opt castigatori dintr-o baza de candidati diversa si competitiva, cu ajutorul unui comitet de selectie independent si neutru. Castigatorii vor fi studenti eminenti care vor primi aceste premii nu doar datorita unor rezultate academice deosebite, ci si in urma implicarii lor in activitati suplimentare remarcabile (de exemplu, servicii in folosul comunitatii, stagii de pregatire profesionala, implicare in organizatii studentesti sau de voluntariat). Fiecare dintre ei va primi cate 1.500 de euro pe an, timp de doi ani. Insa un aspect si mai important este acela ca, in cadrul bursei, vor participa la activitati de voluntariat, dar si la un seminar regional de dezvoltare a calitatilor de lider in Budapesta, alaturi de alti studenti din Europa Centrala si de Est si vor avea ocazia sa isi formeze o imagine proprie espre compania GE datorita unei experiente de o zi in care vor urmari activitatea companiei, alaturi de un manager GE din Romania.

Programul Scholar-Leaders al GE Foundation a fost creat in parteneriat cu Institute of International Education (IIE), o importanta organizatie educationala internationala non-profit cu sediul european in Budapesta, Ungaria. Programul a ajuns acum la cea de-a noua editie anuala in Europa si are ca scop sustinerea studentilor cu rezultate deosebite din Europa Centrala si de Est in vederea dezvoltarii capacitatilor umane si a potentialului de lider al acestora.

Datorita finantarii generoase cu fonduri nerambursabile din partea GE Foundation, 55 de studenti din Romania si 366 de studenti din regiune au beneficiat pana acum de Programul Scholar-Leaders al GE Foundation, prima bursa universitara de acest tip din Europa Centrala si de Est.

„Acest program mi-a schimbat cursul vietii, am aflat atat de multe despre mine, dar si despre polonezi, cehi si maghiari, despre Budapesta, GE, munca in echipa, calitatile de lider si multe altele... ” – a declarat Carla-Hermina Cumpanasoiu, unul dintre primii studenti din Romania care a castigat o astfel de bursa.

Informatii suplimentare privind inscrierea:

Termenul limita pentru inscrieri este 4 martie 2011. Se pot inscrie pentru obtinerea acestei burse studentii aflati in anul doi de studiu la prima facultate. Pentru a se inscrie, studentii trebuie sa trimita formularul de inscriere completat in limba engleza, un eseu de 1.000 de cuvinte, doua scrisori de recomandare (dintre care cel putin una scrisa de un profesor universitar), un CV, rezultatele academice din primul an de studiu, insotite de traducerea in limba engleza (nu este necesara o traducere legalizata). Puteti gasi mai multe informatii despre Programul Scholar-Leaders al GE Foundation si universitatile participante la adresa www.scholarshipandmore.org
Banner