CSR Romania

15 august 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari Piaţa serviciilor de consultanţă în domeniul CSR creşte rapid

Piaţa serviciilor de consultanţă în domeniul CSR creşte rapid

Email Imprimare PDF
csr_consultancyPiaţa globală a serviciilor de consultanţă în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste (CSR) a crescut rapid în ultimii cinci ani, conform noului raport "Who is Who" care prezintă furnizorii de servicii din acest domeniu. 2010 CSR Professional Services Directory conţine detalii despre 685 de organizaţii care furnizează consultanţă în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste - comparativ cu  227 prezentate în directorul de acum 5 ani. 

Cifrele sugerează şi că gama de servicii de consiliere se extinde: existau 46 de categorii de servicii profesionale oferite în această primă ediţie, dar numărul lor a ajuns la 60 în 2010.

Directorul de servicii, sponsorizat de Achilles şi produs de Ethical Performance, buletinul informativ independent lunar cu privire la aspectele responsabilităţii sociale, este disponibil în format tipărit şi online.

Statisticile privind căutarea online ne arată că una dintre ariile cele mai populare în care managerii de CSR caută consiliere este cea a comunicării şi relaţiilor publice. Există acum mult mai multe organizaţii care furnizează astfel de servicii – 55 faţă de 22 în primul director.

Peter Mason, Editor Executiv al Ethical Performance, a declarat: "Cu câţiva ani în urmă,  multe companii nu aveau prea multe de spus când venea vorba de responsabilitatea corporatistă, dar pe măsură ce din ce în ce mai multe organizaţii au luat în serios această problemă şi pun în aplicare programe specifice, au ajuns implicit la concluzia că este vitala comunicarea eforturilor de CSR. Acest lucru a dus la o creştere semnificativă a cererii de servicii de consiliere asupra modului în care să se realizeze comunicarea internă şi externă."

Serviciile IT aferente responsabilităţii corporatiste s-au dezvoltat şi ele pe măsură ce companiile au căutat să obţină ajutor la colectarea de date pentru uz intern şi pentru rapoartele anuale de CSR. Numărul de companii din director care furnizează servicii IT aferente responsabilităţii corporatiste  a crescut de mai bine de două ori, de la 12 la 23 în ultimii cinci ani.

Un număr din ce în ce mai mare de firme de consultanţă oferă servicii în întreaga lume, mai degrabă decât în ţările unde au sediul central. Acest lucru reflectă caracterul global al responsabilităţii corporatiste, în special în anumite arii, cum ar fi gestionarea pe principii etice a lanţului de aprovizionare.

Marii consultanţi în domeniu sunt Arthur D Little, KPMG, Ernst & Young, Corporate Citizenship şi Two Tomorrows, însă asistăm şi la consolidarea unor firme de dimensiuni mai mici precum Context, Acona şi The Reassurance Network.

Există de asemenea un număr de instituţii, organizaţii academice şi think-tank-uri care furnizează servicii de consultanţă ca şi activitate auxiliară. Aici sunt incluse organizaţii precum Business in the Community şi şcoala de afaceri Ashridge.

Ediţia 2010 a Directorului Serviciilor Profesionale se RSC realizat de Ethical Performance este acum disponibilă gratuit la http://www.ethicalperformance.com/csrdirectory/index.php

Similar cu directorul online, se poate procura şi o versiune tipărită la http://www.ethicalperformance.com/directory/ordercopy.php


Directorul este publicat anual de Ethical Performance, buletinul informativ independent lunar în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste.
http://www.ethicalperformance.com
Banner