CSR Romania

15 august 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari IBM stabileşte noi standarde de CSR în lanţul său de aprovizionare

IBM stabileşte noi standarde de CSR în lanţul său de aprovizionare

Email Imprimare PDF
ibmIBM a anunţat noile repere ale sistemuluisău de management menite să promoveze dezvoltarea sustenabilă în reţeaua globală de furnizori. Furnizorii de „nivel 1” ai IBM – acele companii cu care IBM are relaţii comerciale directe – vor trebuie de acum înainte să pună în aplicare şi să respecte un sistem de management prin care să-şi ducă la îndeplinire responsabilităţile lor corporative şi de mediu.

Compania are unul dintre cele mai mari şi mai complexe lanţuri de aprovizionare din lume, totalizând un număr de 28.000 furnizori de nivel 1 din 90 de ţări.

De acum înainte, furnizorii IBM trebuie:

•    Să definească, să pună în aplicare şi să susţină un sistem de management care să ia în considerare problema responsabilităţii corporative, inclusiv comportamentul furnizorilor şi protecţia mediului;
•    Să măsoare performanţa şi să stabilească în mod voluntar obiective cuantificabile de mediu;
•    Să publice rezultatele asociate ţintelor de mediu şi alte aspecte de mediu aferente propriilor sisteme de management.

Deseori cele mai mari obstacole cu care se confruntă o companie care implementează programe de CSR şi de protecţia mediului sunt legate de absenţa unui sistem de management care să susţină responsabilităţile specifice, precum siguranţa la locul de muncă, creşterea eficienţei energetice şi reducerea deşeurilor. IBM, prin intermediul propriilor practici, a recunoscut de ani buni că un sistem solid de management este de o importanţă critică pentru abilitatea organizaţiei de a identifica şi gestiona propriile responsabilităţi.

În timp ce mulţi dintre furnizorii IBM au pus deja în practică astfel de sisteme de management, pentru alţii acesta va reprezenta un nou mod de a face afaceri.

IBM şi-a dovedit timp de decenii angajamentul faţă de colaborarea cu furnizori care acţionează responsabil. Sistemul de management al companiei a inclus încă din anii '70 diferite cerinţe sociale în legătură cu mediul şi lanţul de aprovizionare pe care furnizorii trebuie să le îndeplinească. În aprilie 1998, IBM şi-a încurajat în mod explicit furnizorii să-şi alinieze propriile sisteme de management al mediului la standardul ISO 14001 şi să demareze certificarea sub umbrela acestui standard internaţional. În luna iunie 2004, IBM a publicat aşa-numitele Principii de Conduită pentru Furnizori pentru a articula aşteptările sociale cu privire la lanţul de aprovizionare şi mediu.
Sursa. ibm.com
Banner