CSR Romania

15 august 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari E.ON prezintă cel de-al şaselea raport de sustenabilitate accentuând provocările cu care se confruntă în lanţul de distribuţie

E.ON prezintă cel de-al şaselea raport de sustenabilitate accentuând provocările cu care se confruntă în lanţul de distribuţie

Email Imprimare PDF
eon_logo_stiriE.ON AG prezintă cel de-al şaselea raport de sustenabilitate. De doi ani rapoartele de CSR ale concernului de energie îşi găsesc locul mai ales pe platforma online dedicată aspectelor sociale şi de mediu. Pe lângă aspectele generale prezentate, lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când raportul ajunge la afacerea de bază a E.ON şi la întrebările despre viitorul alimentării cu energie şi a provenienţei producătorilor şi distribuitorilor de energie folosiţi astăzi.

Astfel, 36 % din energia distribuită de E.ON este generată din cărbuni. Cărbunii vin în proporţie de peste o treime din SUA, în mare parte însă şi din Rusia, Columbia sau America de Sud. Ceea ce naşte întrebarea referitoare la condiţiile de muncă şi siguranţă în care este extras acest cărbune. În acest an sunt planificate audituri în minele sud-africane şi columbiene de cărbune, ale căror rezultate ar putea fi cel puţin interesante. Similar, în minele ruseşti ar fi bine-venite nişte audituri, însă condiţiile politice ar putea îngreuna o asemenea procedură autocritică. 24 la sută din energia E.ON are drept sursă reactoarele atomice. Uraniul necesitat pentru aceasta provine pe lângă Canada şi SUA şi din Kazachstan şi Uzbekistan, Namibia, Niger şi Ucraina. E.ON lucrează împreună cu furnizorii săi la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din aceste mine. Datele conţinute în raportul referitor la supply chain trezesc interesul pentru informaţii mai aprofundate.

În plus, ar fi interesantă o privire mai aprofundată asupra dezbaterii privind viitorul aprovizionării cu energie a concernului. Compania vrea să pună în practică un mix de energie, care oferă deopotrivă economicitate, siguranţa aprovizionării şi protecţia climei şi în care energiile regenerabile şi neutralitatea CO2 joacă un rol din ce în ce mai mare. În acest sens, E.ON prezintă şi cifre: până în 2015 procentul surselor regenerabile de energie trebuie să crească de la 4 la 12 la sută. Iar în anul 2030 jumătate din portofoliul produselor trebuie să fie neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2. În acest sens, E.ON mizează pe tehnologiile CCS (Carbon Capture and Storage) şi investeşte în programele de cercetare aferente. Procentul energiei câştigate din hidrocentrale va rămâne constant la 6 procente. Referitor la prelucrarea maselor biologice este valabilă o directivă a concernului, această putând fi consultată şi online.

La o privire mai atentă asupra altor arii ale responsabilităţii companiei se remarcă integrarea angajaţilor cu handicapuri severe. În Germania, concernul oferă locuri de muncă pentru aproximativ 2.000 de persoane cu handicap sever. Cota persoanelor cu dizabilităţi a crescut comparativ cu 2008 cu aproape un procent la şase la sută. Condiţiile cadru pentru angajarea persoanelor cu handicap sunt stabilite de către o reprezentanţă la nivel de concern a angajaţilor cu handicap. O iniţiativă cu titlul "şanse egale pentru toţi" oferă locuri pentru învăţarea de meserii pentru 50 de tineri cu handicap sever.

Raportul de responsabilitate corporatistă 2009 al E.ON se orientează după standardele de raportare ale Iniţiativei Global Reporting (GRI) şi după reperele Electric Utilities Sector Supplement. Părţi largi din raport au fost verificate de PricewaterhouseCoopers (PwC). La realizare a colaborat şi compania Stakeholder Reporting.

Mai multe informaţii găsiţi online la: www.eon.com/de/responsibility/29266.jsp
Banner