CSR Romania

15 august 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari Companiile americane ratează ţintele privind emisiile de carbon

Companiile americane ratează ţintele privind emisiile de carbon

Email Imprimare PDF

emisii_co2Emisiile de carbon la nivelul celor mai mari companii americane vor creşte cu aproximativ 4% în următorii 10 ani, conform Carbon Disclosure Project (CDP – Proiectul privind Publicarea Emisiilor de Carbon).Pentru a satisface angajamentul guvernului american de a reduce cu 17% emisiile de gaze cu efect de seră până în anul 2020, emisiile trebuie reduse anual cu 1,05%, conform calculelor CDP. Pe de altă parte, Comisia Interguvernamentală pe problema Schimbărilor Climatice recomandă reduceri medii anuale de 3,9%.

CDP a putut utiliza doar datele furnizate de 51 de companii din respectivul index pentru că multe dintre ele nu au raportat integral nivelul emisiilor. Organizaţia recunoaşte faptul că o activitate de raportate mai intensă poate fi parţial responsabilă de această creştere aparentă a emisiilor.

Utilităţile, energia şi producţia industrială sunt sectoarele cele mai poluante şi totalizează 90% din totalul emisiilor. Tehnologia informaţiei, sănătatea şi sectorul financiar au experimentat cele mai mari creşteri ale emisiilor.

Sursa: Etichal Performance

Banner