CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Targul de Craciun al Intreprinderilor Sociale organizat de roPot

Targul de Craciun al Intreprinderilor Sociale organizat de roPot

Email Imprimare PDF
In misiunea sa asumata de sustinere a antreprenoriatului social in Romania roPot a invitat pana acum nenumarate antreprize sociale la evenimentele sale si una dintre problemele comune identificate a fost comunicarea deficitara catre potentiali consumatori ai produselor si serviciilor atelierelor lor.

In acest context si in dorinta de a crea punti de legatura intre cerere si oferta 6 intreprinderi sociale au acceptat invitatia roPot sa isi prezinta oferta de produse si servicii intr-un targ virtual de Craciun sustinut pe website-ul roPot. Printre produsele prezentate de organizatiile participante se numara felicitari, decoratiuni de Sarbatori, cadouri lucrate manual dar si servicii de baby-sitting pentru o perioada aglomerata din an.

Regasiti mai jos o scurta descriere a fiecarei organizatii participante:

Atelierul de Creatie ACSIS
Misiunea Asociatiei pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala – ACSIS este mentinerea copiilor in familii prin oferirea de servicii psiho-sociale parintilor aflati in dificultate. Prin Atelierul de Creatie asiguram un cadru de munca, invatare, socializare adaptat nevoilor mamelor singure si copiilor acestora aflati in dificultate socio-economica.

Ateliere Fara Frontiere
Ateliere Fara Frontiere este o asociatie non guvernamentala care are ca misiune insertia socio-profesionala a persoanelor in dificultate prin colectarea, reciclarea si reconditionarea echipamentelor IT&C uzate si a mash-urilor publicitare.

Atelierul de Panza
Atelierul de panza este un puzzle de valori care se imbina. Piesele lui: valorile economica, sociala şi de mediu se potrivesc pentru a da ceva unitar. Producem obiecte din bumbac si iuta, tesatura netratata, nevopsita si neinalbita, pentru a fi cat mai prietenoase cu mediul si obtinem: sacose de panza, sorturi de bucatarie, ghiozdane, braţari, semne de carte, veste, ce pot fi personalizate.

Atelierul Inima de Copil
Atelierul Inima de Copil este spaţiul de creaţie in care tineri beneficiari şi voluntari ai organizaţiei Inima de Copil insufleţesc obiecte, isi construiesc increderea in sine şi se simt utili pentru cei din jurul lor prin obiectele unice, pictate sau lucrate manual pe care le creeaza.

Scufita Rosie

„Scufita Rosie” este o intreprindere a economiei sociale in domeniul serviciilor flexibile si alternative de ingrijirea copiilor pe timpul zilei, infiintata in iunie 2011 de Crucea Rosie Romana, Filiala Sector 6 Bucuresti. Serviciul de babysitting „Scufita Rosie” ofera ingrijire la domiciliu pentru copii intre 0-12 ani, din tot Bucurestiul.

Samusocial din Romania
Prin proiectele sale, Samusocial din Romania ofera asistenta sociala, medicala, psihologica si psihiatrica adultilor strazii. Samusocial le ofera si sansa de reintegrare socio-profesionala adultilor fara adapost care isi doresc acest lucru, prin asistenta specifica: consiliere psihologica, participare la ateliere ocupationale care implica participarea intr-un program de munca de cateva ore pe zi, productia unor obiecte cum ar fi: magneti de ipos, suporti pahare, bratari din margele si din ata, saculeti cu plante aromatice si tricouri pictate manual.

Ofertele complete sunt disponibile pe website-ul roPot aici
Banner