CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Martisoare de REeducare cu dedicatii speciale

Martisoare de REeducare cu dedicatii speciale

Email Imprimare PDF
De la tineri actori, artisti celebri sau vedete media, pana la angajatii Coca-Cola HBC Romania, toti au avut de Ziua Femeii un gand comun: un gand inspirational pentru detinutele de la Penitenciarul Targsor. Gand scris pe carti si oferit in dar ca martisor de REeducare, joi, 8 martie 2012, in cadrul unui eveniment RE Concept initiat de Coca-Cola HBC Romania si sustinut cultural de Diverta.

De Ziua Femeii, detinutele de la Penitenciarul Targsor au primit 678 de carti-martisoare, care au fost donate Bibliotecii Penitenciarului de catre Coca-Cola HBC Romania, printr-un parteneriat cultural cu Diverta. Titlurile de carte cuprind de la manuale (Abecedare si alte manuale de ciclu primar si gimnazial), carti practice din categoria “Idei creative” pentru a realiza picturi, aranjamente florale, margele sau figurine pana la literatura autohtona si universala.

Cartile-martisor au purtat scris pe prima pagina cate o propozitie inspirationala, donata de oameni care stiu valoarea educatiei si care, de Ziua Femeii, au ales sa ofere un cadou de suflet unor femei care au nevoie de o a doua sansa.

Printre acestia se numara Oana Pellea, Ada Milea, Alexandru Darie, Oana Cuzino, Dan Puric, Radu Muntean, Ana Ularu, Bianca Brad, Lari Giorgescu, Ozana Oancea, Marina Constantinescu, Alexandru Solomon, Cabral Ibacka, precum si jurnalisti si bloggeri: Mara Wagner, Daniela Teodorescu, Ruxandra Predescu, Matei Martin, Daniela Petrescu, Alexandru Tunaru, Dragos Butuzea, Andreea Burlacu, Andreea Ursu, Oana Bratila.

In Penitenciarul Targsor traiesc dupa gratii peste 650 de femei, iar de acum toate cele care vor trece pragul bibliotecii unitatii vor descoperi, dincolo de valoarea educatiei, plusvaloarea citatelor oferite de acesti oameni.  
Dintre acestea, in prezent 25 persoane sunt inscrise la scoala in ciclul primar, 17 persoane in ciclul gimnazial, 25 de persoane la cursul de alfabetizare si alte 26 de persoane urmeaza programul educativ „Dezvoltarea universului cunoasterii”.

La evenimentul din biblioteca penitenciarului au participat aproximativ 30 de detinute, care au putut rasfoi cartile primite si au citit o parte dintre frazele scrise special pentru ele.

Propozitii inspirationale pentru cartile-martisor au fost donate si de peste 50 de angajati ai Coca-Cola HBC Romania.

„Credem ca pentru o persoana aflata in aceasta conditie, cea mai mare problema este lipsa contactului cu lumea exterioara, oricare ar fi aceasta: prieteni, neprieteni, cunoscuti sau straini. Mai mult decat a oferi o sansa la educatie, prin acest proiect ne-am dorit sa oferim un contact cu lumea exterioara. De aceea, prin propozitiile inspirationale donate de  oamenii de cultura, de media si de angajatii Coca-Cola HBC Romania, oferim de fapt o sansa unor femei care au cu adevarat nevoie de ea”. – Laura Sgarcitu, Specialist Programe Comunitare Coca-Cola HBC Romania.


„Astazi s-au donat carti si s-au intalnit doua lumi. Fiecare dintre ele si-a spus povestile pe picior de egalitate si cu alura de normalitate. Speram ca martisorul oferit de Ziua Femeii a fost o surpriza placuta si folositoare pentru detinutele de la Penitenciarul Targsor. Multumim Coca-Cola HBC Romania si Next Advertising pentru ca ne-au dat ocazia sa participam la proiectul Martisoare de REeducare si sa oferim perspectiva unei a doua sanse prin educatie unor persoane care si-au dorit acest lucru.” - Maria Popa, Marketing Executive, Diverta

Martisoare de REeducare este un proiect de responsabilitate sociala initiat de Coca-Cola HBC Romania, ca parte a platformei RE Concept, sustinut cultural de Diverta.
Banner