CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Povestile se transforma in realitate in Saptamana Nationala a Voluntariatului

Povestile se transforma in realitate in Saptamana Nationala a Voluntariatului

Email Imprimare PDF
Peste 170 de organizatii, institutii si grupuri de initiativa din 34 de judete ale tarii si capitala organizeaza in aceasta saptamana (14-20 mai 2012), concomitent, peste 435 de activitati diverse de voluntariat si evenimente cu, pentru sau despre voluntari, pentru a marca cea de-a unsprezecea editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV).

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. Anul acesta, SNV se desfasoara sub sloganul “Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul este de povestit.”

Judetele Constanta, Iasi, Cluj si municipiul Bucuresti, urmate de judetele Prahova, Caras-Severin, Neamt, Alba, Olt, Bihor si Sibiu ofera cele mai bogate oportunitati de voluntariat in Saptamana Nationala a Voluntariatului 2012. Numarul estimat de voluntari care vor fi mobilizati in urmatoarele 7 zile in toate actiunile din tara de cei aproape 170 de coordonatori de voluntari de la tot atatea ONG-uri, institutii, scoli, biblioteci, etc. este de peste 10.000; acestia sunt atat voluntari deja implicati in diverse alte programe de voluntariat pe parcursul anului, cat si noi voluntari recrutati acum din comunitate. Circa 20% dintre organizatorii acestor activitati de voluntariat sunt din mediul rural. Un numar de 35 de institutii de invatamant – de la gradinite la scoli si licee – sunt organizatori principali de activitati de voluntariat in SNV 2012, in timp ce alte 49 de institutii de invatamant sunt partenere in activitati organizate de ONG-uri. Iar pentru ca 2012 este Anul European al Îmbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii, salutam numeroasele activitati din SNV care sunt derulate de voluntari fie in beneficiul varstnicilor, fie impreuna cu acestia!

„SNV 2012 este, ca in fiecare an, un excelent prilej de a aduce inca o data voluntariatul in atentia publica prin activitati diverse desfasurate in toate colturile tarii. Remarcam in ultimii ani afilierea unui numar din ce in ce mai mare de scoli cu acest eveniment si o crestere a ponderii activitatilor organizate in mediul rural sau in orase mici din tara, ceea ce ne bucura foarte mult. Este un semn ca SNV a devenit un instrument de crestere a vizibilitatii organizatiilor locale si de promovare a voluntariatului in localitatile respective. Aceasta editie a SNV este plina de activitati creative si mobilizatoare, cu voluntari dedicati care duc mai departe poVESTEA voluntariatului!" (Cristina Rigman, Director executiv Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Cluj-Napoca si Presedinte Federatia VOLUM).

Activitatile SNV sunt initiate si derulate de catre partenerii locali ai evenimentului, care doresc astfel sa isi aduca aportul la rezolvarea problemelor comunitatilor lor, sa promoveze miscarea de voluntariat, sa atraga atentia presei, autoritatilor locale si a concetatenilor lor asupra voluntarilor si programelor de voluntariat pe care le deruleaza si asupra importantei implicarii in viata comunitatii prin voluntariat. Fie ca este vorba despre targuri de oportunitati de voluntariat sau despre campanii de informare, marsuri, activitati de voluntariat public, ateliere sau dezbateri pe tema voluntariatului, activitati de igienizare sau reamenajare, colecte, samd., SNV reuneste an de an un numar din ce in ce mai mare de participanti: voluntari, organizatii, institutii publice, sau grupuri informale. Va invitam sa intrati pe www.voluntariat.ro/snv pentru a afla mai multe despre SNV, iar la sectiunea Calendar gasiti lista evenimentelor si actiunilor de voluntariat planificate de partenerii locali SNV 2012 din fiecare judet.


Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu centrele de voluntariat, VOLUM - Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania si partenerii locali ai SNV.
Banner