CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR A treia editie a Galei de Craciun Temerarii pentru adolescentii care au finalizat tratamentul impotriva cancerului

A treia editie a Galei de Craciun Temerarii pentru adolescentii care au finalizat tratamentul impotriva cancerului

Email Imprimare PDF
logo_temerariiIn fiecare an, adolescentii care au finalizat tratamentul impotriva cancerului se reunesc pentru a celebra Craciunul in capitala. Trei zile pline de stralucire, caldura si entuziasm petrecute in incinta Hotelului Radisson Blu din Bucuresti sunt ceea ce Asociatia Little People pregateste in perioada 15-18 decembrie. La acest eveniment vor participa peste 100 de adolescenti care au invins cancerul, cu varste cuprinse intre 14-24 ani din peste 50 de localitati.Un singur lucru este impartasit de toti: toti au luptat si au invins cancerul la o varsta frageda si delicata. Azi, sunt supravietuitori de cancer ai Clubului TEMERARII (infiintat de Asociatia Little People in anul 2006).

Pe parcursul celor 3 zile pe care le vor petrece in Bucuresti, tinerii vor participa la activitati culturale si recreative, iar cel mai important moment il va constitui seara Galei, moment ce va oferi recunoasterea pe care toti acesti tineri o merita. Organizatorii pregatesc o seara magica plina de surprize, muzica si cadouri.Invitatii speciali ai acestui eveniment sunt presedintele Romaniei, alaturi de prim-ministrul Romaniei, cercetatoarea care a creat un sensor ce poate depista cancerul, Raluca Van Staden, reprezentanti ai Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, personalitati autohtone, colaboratori si sustinatori. Medicii oncologi vor fi, de asemenea, alaturi de acesti tineri aratandu-si aprecierea si sprijinul pentru fostii pacienti.

Gala reprezinta cea de a doua intalnire la nivel national din acest an pentru membrii Clubului Temerarii, un eveniment ce marcheaza reusitele lor! Vor fi prezentate succesele anului 2010, in special cea mai remarcabila campanie creata de Temerarii, campania Poti Si Tu! prin intermediul careia a fost posibila realizarea celui mai pretios proiect cu care Clubul Temerarii se poate mandri, crearea in premiera a unei camere de joaca si terapie in Spitalul ,,Sfanta Maria” din Iasi. Pentru prima data in Romania, un grup de adolescenti care au invins cancerul a fost imputernicit sa decida cum vor fi cheltuite fondurile obtinute in urma unei campanii de constientizare impotriva cancerului la copil.

Asigurarea de servicii de suport psihosocial pentru copii si tinerii adulti care sunt tratati de cancer reprezinta o prioritate pentru Asociatia Little People Romania inca din anul 1996. In prezent, Asociatia Little People desfasoara programe de asistenta oncologica in fiecare zi, de luni pana duminica, in toate sectiile onco-pediatrice principale din tara: in Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti si Iasi (incepand cu data de 1 noiembrie).

Organizatia Little People are cea mai ampla raza de actiune in randul copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer, dat fiind faptul ca orice copil diagnosticat cu cancer va trebui sa fie prezent la una dintre aceste institutii regionale la un anumit moment in cursul acestei maladii si va avea acces direct la serviciile noastre.

TEMERARII asigura sustinere reciproca si faciliteaza reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament. Membrii clubului, tineri care au invins cancerul, sunt un exemplu in sustinerea tratamentului reusit al cancerului pediatric in Romania, un mesaj pozitiv care este foarte necesar in tara.

Clubul TEMERARII are in momentul de fata 203 membri din 55 de localitati diferite de pe teritoriul Romaniei, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti si totodata cea mai mare comunitate de acest gen din Europa Centrala si de Est!

Reprezentantii presei sunt asteptati la deschiderea acestui eveniment unic in Romania, in data de 16 decembrie 2010, ora 19:00, hotel Radisson Blu, sala Atlas 2 Ballroom, aflata la mezanin.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul Asociatiei www.thelittlepeople.ro si pagina de Facebook pentru stiri si actualizari recente: http://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034
Banner