CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: Cercetari

Cercetari

Green Brands Survey: Majoritatea consumatorilor (peste 60%) vrea să cumpere produse de la companii responsabile faţă de mediu

Email Imprimare PDF
gogreenAflată la cel de-al patrulea an de implemetare, cercetarea Landor cu privire la Green Brands acoperă 9000 de respondenţi, din opt ţări. 9.022 de interviuri online au fost realizate în Australia, Brazilia, China, Franţa, Germania, India, SUA, UK în perioada 27 februarie-24 martie 2010, cu scopul de a afla:
Citeşte mai mult...

Starea sectorului neguvernamental -studiu realizat de Gala Societăţii Civile cu sprijinul Ursus Breweries

Email Imprimare PDF

Studiul vine în întâmpinarea nevoilor sectorului non-profit, oferind o imagine de ansamblu asupra stării sectorului, asupra problemelor pe care acesta le întampină în desfăşurarea activităţilor, asupra relaţiilor cu celelalte sectoare ale societăţii şi asupra relaţiei cu mass-media.

Citeşte mai mult...

Transparenţă şi credibilitate în practicile de responsabilitate socială corporatistă

Email Imprimare PDF
transparentaCSR România consideră că strategiile de CSR ale companiilor româneşti ar putea fi îmbunătăţite printr-un plus de cercetare, analiză şi comunicare. În acest moment nu avem o cunoaştere completă a domeniului responsabilităţii sociale corporatiste (CSR) în România. Există informaţii parţiale privind programele de investiţii sociale ce iau forma sponsorizărilor şi donaţiilor sau filantropiei corporatiste. Avem, însă, puţine informaţii despre strategiile de CSR, despre politicile companiilor faţă de grupurile implicate în sau afectate de acţiunile companiilor.
Citeşte mai mult...

Dialogul dintre companii şi partenerii lor - Chestionar internaţional

Email Imprimare PDF

copertaparteneriUn dialog eficient cu grupurile cointeresate poate fi privit ca un compromis între infinitele aşteptări ale acestor grupuri şi resursele limitate ale companiei. Între acestea nu va exista niciodată un consens deplin. Dată fiind diversitatea intereselor pe care le reprezintă, grupurile sociale doresc să obţină cât mai mult de la companii. Companiile, la rândul lor, sunt nevoite să balanseze în permanenţă costurile şi beneficiile generate de satisfacerea aşteptărilor acestor grupuri.

Citeşte mai mult...

Dezvoltarea durabilă, factor de responsabilitate şi transparenţă

Email Imprimare PDF
geta_diaconuIndiferent dacă ne place sau nu, ne-am născut cu toţii pe această planetă, făcând parte din marea familie umană, şi fiecare dintre noi are acelaşi drept de a trăi într-un mediu curat şi de a fi sănătos, având în acelaşi timp misiunea de a lăsa în urma noastră o moştenire nealterată de acţiunile noastre.  
Citeşte mai mult...
Banner