CSR Romania

02 octombrie 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro luminată cu 300 de LED-uri Osram

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro luminată cu 300 de LED-uri Osram

Email Imprimare PDF
ilustratie_rioOsram, subsidiară a grupului Siemens, a transformat statuia Mântuitorului Hristos de pe muntele Corcovado într-un simbol pentru sustenabilitate, cu ocazia Conferinţei Naţiunilor Unite pe tema dezvoltării durabile, care se desfăşoară în Rio de Janeiro în perioada 20 – 22 iunie. Trei sute de proiectoare LED de ultimă generaţie de la Osram luminează statuia care este una dintre cele şapte minuni ale lumii.

Pentru a marca a 80-a aniversare a statuii, Osram a echipat monumentul cu tehnologie de iluminare de ultimă oră. Noul sistem LED reduce necesarul de energie pentru iluminarea statuii de 40 de metri cu mai mult de 75%. Soluţiile de management al iluminării (lighting management), alături de produsele de iluminat cu eficienţă ridicată pot genera economii de energie de până la 80%. Iluminatul artificial reprezintă aproximativ 20% din consumul mondial de electricitate. În timpul conferinţei Naţiunilor Unite, un număr mare de proiecte Siemens demonstrează cum tehnologiile care sunt deja disponibile astăzi pot face ca dezvoltarea continuă a umanităţii să fie sustenabilă şi eficientă energetic.

Rio+20, conferinţa Naţiunilor Unite pe tema dezvoltării sustenabile, va atrage un număr mare de şefi de state şi de factori de decizie din întreaga lume. Conferinţa va avea loc între 20 şi 22 iunie 2012 - la 20 de ani distanţă de la Summit-ul Pământului, conferinţa istorică a Naţiunilor Unite pe temele Mediului Inconjurător şi Dezvoltării durabile (de aici şi numele conferinţei: Rio+20). Un număr de crize recente - inclusiv politice, economice sau dezastre naturale - au expus o lipsă a gândirii sustenabile în multe domenii. Megatendinţe precum urbanizarea, globalizarea şi schimbarea demografică reprezintă modele tradiţionale şi provocatoare de creştere şi dezvoltare. Unul dintre obiectivele conferinţei Rio+20 este acela de a identifica răspunsul corect pentru astfel de provocări.

Împreună cu partenerii săi din cadrul Naţiunilor Unite şi cu Fundaţia Siemens, Siemens va avea o prezenţă puternică în Rio înainte şi dupa încheierea conferinţei, demonstrând că este o companie dedicată acţiunii. Pe 18 iunie, Siemens va prezenta principalele concluzii ale unei viziuni comprehensive de dezvoltare pentru oraşul Rio de Janeiro pentru anul 2030.

Expoziţia intitulată – Tehnologia în acţiune – va demonstra cum inovaţia sprijină dezvoltarea sustenabilă atât la nivelul de bază, cât şi la cel al soluţiilor tehnologice sofisticate.

Doi membri ai board-ului Siemens AG, Barbara Kux şi Roland Busch, vor sosi în Rio. Prin prezenţa la conferinţa Rio+20, Siemens va populariza nevoia urgentă pentru o acţiune globală coordonată, argumentând că soluţiile eficiente pentru o dezvoltare sustenabilă există încă de astăzi. Putem să acţionam acum prin aplicarea acestor solutii in zone precum transportul, productia si distributia energiei si prin procese industriale de inalta eficienta energetica.

Mai multe informatii despre activitatile Siemens de la Rio sunt disponibile la www.siemens.com/rio20.
Banner