CSR Romania

02 octombrie 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa S-a dat startul programului de granturi Raiffeisen Comunitati 2012

S-a dat startul programului de granturi Raiffeisen Comunitati 2012

Email Imprimare PDF
granturi_raiffeisenAstazi s-a lansat editia a doua a programului de granturi Raiffeisen Comunitati, un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii. Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta), ONG-urile, scolile si spitalele care au proiecte bune si de interes pentru comunitatile locale. Castigatorii vor fi desemnati printr-un proces de votare online.

La fel ca si anul trecut, Programul de granturi Raiffeisen Comunitati foloseste exclusiv acest blog. Click AICI pentru a accesa programul de granturi!

Prima etapa a competitiei incepe astazi, 2 iulie, si va dura pana pe 20 iulie si consta in depunerea scrisorilor de intentie ale tuturor organizatiilor care doresc sa dezvolte un program de responsabilitate sociala, fie ca sunt organizatii non-guvernamentale, spitale sau scoli. Modelul scrisorii de intentie si instructiunile de incarcare online pot fi gasite in sectiunea Program de granturi (pentru a accesa sectiunea Program de granturi, trebuie sa te loghezi cu un cont pe Raiffeisen Comunitati. Daca nu ai cont, iti poti face aici). Scrisorile de intentie vor fi selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulamentul de desfasurare a concursului.

A doua etapa, desfasurata intre 23 iulie – 3 august, va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie, in urma selectiei scrisorilor de intentie. Proiectele inscrise in competitie vor fi afisate pe site in sectiunea Program de granturi, iar sustinatorii lor vor fi invitati sa le voteze intre 27 august si 14 septembrie. Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut si vor fi anuntati miercuri, 19 septembrie 2012.

Consulta AICI regulamentul programului de granturi din acest an!

Finantarea pe care o ofera Raiffeisen Bank este de maxim 5.000 euro pentru un proiect, iar in total suma alocata este de 100.000 de euro. Ca si anul trecut, la editia pilot a programului de granturi, domeniile eligibile pentru aceste proiecte sunt:

•    educatie – financiara, antreprenoriala sau civica (formala);
•    servicii sociale – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate;
•    sport – de masa, ca stil de viata  sanatos;
•    sanatate;
•    protectia mediului – ecologie urbana .

Proiectele castigatoare trebuie sa inceapa in perioada octombrie-decembrie 2012.

Comunitatea Raiffeisen pune mare pret pe implicare si ii primeste cu incredere pe toti cei care isi doresc sa dezvolte proiecte cu impact in comunitate pe termen lung, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii pe plan national.

Pentru a vizualiza proiectele din sesiunile anterioare, consultaţi Arhiva proiecte.
Banner