CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa A treia editie a Programul de Granturi “Raiffeisen Comunitati” se pregateste de start

A treia editie a Programul de Granturi “Raiffeisen Comunitati” se pregateste de start

Email Imprimare PDF
raiffeisen_comunitatiIncepand cu 15 iulie, Raiffeisen Bank va da startul Programului de granturi “Raiffeisen Comunitati”, ajuns la a treia editie. Ca in fiecare an, acesta este un concurs de proiecte de responsabilitate sociala adresat ONG-urilor, spitalelor si scolilor din comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

Programul de Granturi “Raiffeisen Comunitati” 2013 va avea loc in perioada 15 iulie – 30 septembrie si va oferi finantare in valoare totala de 100.000 euro (maximum 5.000 EUR/ proiect, echivalent in lei). Programul se va desfasura in trei etape: depunere scrisori intentie (15 iulie-2 august), depunere proiecte detaliate (19 august–6 septembrie) si votul publicului  (9-30 septembrie) pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi. Evaluarea scrisorilor de intentie si a proiectelor va fi facuta de Raiffeisen Bank si voluntari ai companiei. Domeniile eligibile din acest an sunt: educatie financiara si antreprenoriala, sport ca stil de viata sanatos, ecologie urbana, sanatate, facilitarea accesului tinerilor la educatie si pe piata fortei de munca si sprijinirea categoriilor sociale dezavantajate. Pentru a aplica la Programul de Granturi “Raiffeisen Comunitati” va trebui sa completati un formular online de scrisoare de intentie, disponibil pe aceasta platforma incepand cu data de 15 iulie.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa cititi regulamentul complet la http://raiffeisencomunitati.ro/regulament-2013/.

In cei doi ani de existenta, Programul de granturi a inregistrat:
•    727 proiecte inscrise;
•    42 proiecte castigatoare;
•    peste 10.000 beneficiari directi;
•    peste 120.000 de voturi;
•    peste 350.000 accesari pe platforma Raiffeisen Comunitati.

Iata cateva dintre declaratiile celor care au castigat o finantare in editiile anterioare ale Programului:

„Pot să spun cu sinceritate că acest pro¬gram de granturi al Raiffeisen Comunităţi este unul dintre cele mai serioase din domeniul finanţării. Şi, după părerea mea, cel mai serios din România. Pentru că, după etapa validării proiectelor de către echipa proprie, urmăreşte vali¬darea acestora de către comunitate. (…) Mulţumim pentru munca depusă! Felicitări pentru dedicare în urmărirea şi susţinerea binelui! Mult succes în proiectele viitoare!” – (Virgil Dan, Eclesia, Cluj – Napoca – “Raiffeisen Comunitati” 2012, proiectul „Pentru prima dată părinţi”).

„Am reuşit să schimbăm mentalitatea seniorilor cu care am lucrat în privinţa nevoii de mişcare şi a modului în care îşi petrec timpul liber. Pe de altă parte, am reuşit să creăm un curent pozitiv favorabil în comu¬nitate vizavi de seniori şi de activităţile de mişcare şi timp liber care le sunt destinate. Atunci când crezi în ideea ta de proiect şi când aceasta apare ca o soluţie firească la o problemă sau nevoie a comunităţii, cu siguranţă vei găsi şi susţinători.” (Claudia Popa, Organizaţia Colors, Brasov – “Raiffeisen Comunitati” 2011, proiectul „Plimbări prin cartier”).
Banner