CSR Romania

15 octombrie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Microsoft sponsorizeaza Fundaţia EOS România

Microsoft sponsorizeaza Fundaţia EOS România

Email Imprimare PDF
Fundaţia EOS România este beneficiara unui grant în valoare de 80.000 USD prin Programul Microsoft Unlimited Potential. Fondurile sunt destinate dezvoltării unui număr adiţional de zece Centre Comunitare de Pregătire în Tehnologia Informaţiei în România, pe lângă cele trei centre pilot deschise în anul 2006 la Jimbolia (jud. Timiş) Lupeni şi Brad (jud. Hunedoara). Primul dintre cele zece centre comunitare a fost deschis pe 2 martie la Sânnicolau Mare, jud Timis, în parteneriat cu autorităţile locale şi Asociaţia Transfrontalieră Pro Dezvoltare.
Programul Microsoft Unlimited Potential (UP) se adresează celor care doresc să-şi formeze şi dezvolte aptitudinile de utilizare a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, atât pe plan profesional cât şi personal. Microsoft contribuie la dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor prin misiunea pe care şi-a asumat-o: aceea de a ajuta oamenii să-şi valorifice propriul potenţial.

La nivel global, Corporaţia Microsoft şi-a stabilit un obiectiv concret: acela ca până în anul 2010 să ofere acces la tehnologie şi să instruiască 250 de milioane de oameni.

"Parteneriatele cu organizaţiile neguvernamentale sunt foarte importante pentru Microsoft", susţine Paula Apreutesei, Business Strategy Manager la Microsoft Romania. "Fundaţia EOS reprezintă pentru noi un parteneriat aparte datorită misiunii lor de a exploata tehnologia în folosul oamenilor şi a implicării lor în comunităţile locale".

Prin aceste program realizat în colaborare cu Fundaţia EOS România, 10.000 de oameni vor avea oportunitatea de a acumula deprinderi de utilizare a calculatorului.
Banner