CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari Investiţiile în activităţile aferente schimbărilor climatice urmează să crească în 70% dintre firme

Investiţiile în activităţile aferente schimbărilor climatice urmează să crească în 70% dintre firme

Email Imprimare PDF

codoiUn nou studiu realizat de Ernst & Young asupra atitudinii conducerii la vârf faţă de schimbările climatice ne arată că marile companii îşi colectează "indicii" de pe piaţă prin investiţiile pe care le fac în iniţiativele în domeniul schimbărilor climatice. Acestea preferă să raporteze performanţa şi să se sprijine pe propriile lanţuri de aprovizionare pentru a reduce emisiile de carbon, mai degrabă decât să rămână în aşteptarea solidificării condiţiilor de reglementare.

 

Raportul, intitulat „Acţiune într-o mare de Incertitudine: răspunsul mediului de afaceri la schimbările climatice”, include opiniile a 300 de directori executivi (din corporaţii care operează la nivel global şi au o cifră de afaceri anuală ce depăşeşte 1 miliard USD) cu privire la cum răspund aceştia la provocările ridicate de schimbările climatice.

Ernst & Young a realizat studiul pentru a afla perspectivele directorilor executivi cu privire la schimbările climatice şi cadrele generale cu privire la schimbările climatice care există în propriile companii. Studiul a constatat că 70% dintre aceşti membri ai personalului de conducere din 16 ţări şi 18 domenii diferite de activitate intenţionează să investească mai mult în iniţiativele din domeniul schimbărilor climatice, cum ar fi eficienţa energetică şi dezvoltarea de produse, în următorii doi ani. Pentru aproape jumătate dintre cei care au participat la studiu, cheltuielile vor reprezenta între 0,5% şi până la peste 5% din venituri.

Richard Morley, Directorul Envido a declarat "Chiar şi în condiţiile în care legislaţia privind emisiile de carbon este întârziată la nivel global, directorii executivi continuă să investească în activităţi aferente schimbărilor climatice pentru că văd aceste iniţiative ca fiind capabile să îi ajute să păstreze poziţia financiară şi să gestioneze riscurilor specifice."
Conform studiului, există cinci factori care direcţionează iniţiativele in domeniul schimbărilor climatice şi care sunt mai importanţi decât reglementările: reducerea consumului de energie, modificările la nivelul cererii consumatorilor, dezvoltarea de produse sau servicii noi, ameninţările concurenţei şi aşteptările factorilor interesaţi.

Investiţiile în schimbările climatice îi vor ajuta să facă bani, să economisească bani şi să îşi păstreze relevanţa pentru consumatori

Companiile îşi privesc propriile lanţuri de furnizori ca reprezentând oportunităţi atractive de a reduce emisiile de carbon şi costurile de energie care se acumulează în întreg lanţul de aprovizionare. 36% dintre respondenţi au declarat că au lucrat direct cu furnizorii cu scopul de a-i face pe aceştia să reducă amprenta de carbon, în timp ce alţi 30% au demarat discuţii cu furnizorii pe marginea iniţiativelor în domeniul schimbărilor climatice.
Interesant este faptul că 42% dintre respondenţi cred că analiştii de capital includ factorii aferenţi schimbărilor climatice în propriile evaluări; 30% anticipează factorii aferenţi schimbărilor climatice pentru a-şi găsi propria cale în aceste analize în următorii cinci ani.

Cu toate acestea însă, raportul scoate în evidenţă nevoia de raportare şi transparenţă la nivel de companie. În timp ce 40% dintre cei cuprinşi în studiu se auto-denumesc lideri în domeniu pentru performanţa în domeniul schimbărilor climatice, doar 28% au admis că realizează analize comparative cu performanţa omologilor.
Pentru moment, aproape două treimi dintre respondenţi declară public datele cu privire la emisiile de carbon în raportul anual privind sustenabilitatea. Dintre aceştia, 62% folosesc terţi care să verifice aceste date în vederea îndeplinirii cerinţelor de transparenţă, iar 30% dintre aceste companii au numit o persoană care să gestioneze „cu normă întreagă" propriile iniţiative în domeniul schimbărilor climatice.

Alte constatări ale raportului ne arată că 1% dintre respondenţi au declarat că îşi vor încetini iniţiativele în domeniul schimbărilor climatice în urma rezultatelor sub aşteptări ale conferinţei pe marginea schimbărilor climatice de la Copenhaga, în timp ce 66% au spus că vor continua cu strategiile curente, iar investiţiile în schimbările climatice vor creşte pentru 31%.

Envido este principalul furnizor britanic de soluţii în domeniul energetic, al emisiilor de carbon şi sustenabilităţii pentru organizaţiile din domeniul privat şi public.

„Soluţia noastră unică <<Oportunitate-Tehnologie-Schimbare>> acoperă servicii de consultanţă în domeniul emisiilor de carbon, managementului de program şi implementării unor schimbări la nivel de tehnologie şi comportament şi a permis deja clienţilor noştri să economisească milioane de lire sterline şi bioxid de carbon cu ajutorul unei gestionări îmbunătăţite a energiei şi emisiilor de carbon. "

Envido are acoperire naţională, având sediul central în Londra şi birouri regionale în Birmingham, Manchester şi Ipswich. Colaborăm cu peste 180 de organizaţii din întreaga Mare Britanie. Printre clienţii noştri se numără unele dintre cele mai mari companii private din Marea Britanie, precum şi entităţi guvernamentale, instituţii de învăţământ şi alte companii din toate domeniile economiei, cum ar fi CNN/Turner Broadcasting, Investec, Eversheds, Universitatea din Brighton, NHS şi multe altele.


Sursa: CSR WIRE

Banner