CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari Antreprenorii din Delta Dunării au primit finanțare din partea Ursus Breweries

Antreprenorii din Delta Dunării au primit finanțare din partea Ursus Breweries

Email Imprimare PDF

Cele mai bune planuri de afaceri dezvoltate în urma cursului de antreprenoriat organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ursus Breweries, au fost premiate în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului D’ale Gurii Dunării. Autorii celor trei proiecte antreprenoriale sunt astfel încurajaţi să-şi înceapă afacerea, printr-un premiu de 3.000 de euro/fiecare, oferit de Ursus Breweries.

Primul proiect selectat presupune realizarea unor peleţi din stuf pentru construcţia de locuinţe, procedeu acreditat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, având calităţi termice şi ecologice. Ideea îi aparţine inginerului Paul Vasiliev din Mahmudia, care va folosi cei 3.000 de euro pentru realizarea unei case în mod demonstrativ din astfel de „cărămizi” de stuf cu potenţial pentru locuitorii din Delta Dunării.

„Lotca lui Paul” este proiectul propus de Paul Condrat, din Jurilovca şi vizează valorificarea unei tradiţii a localităţilor pescăreşti-lipoveneşti – navigaţia cu lotca cu velă – prin oferirea de excursii cu acest tip tradiţional de ambarcaţiune pe traseele din Delta Dunării.

Aurica Maxim din Letea şi-a propus valorificarea elementelor tradiţionale prin dezvoltarea facilităţilor pentru plimbările turiştilor în zona Letea, unică în Europa, prin folosirea cailor. Planul de afaceri al proiectului „Caii şi Pădurea Letea” presupune dezvoltarea unui centru de echitaţie şi servicii de plimbare cu căruţa, ca metodă de a integra în mod natural nevoia turiştilor de transport în zona Letea.

“Am văzut nişte proiecte incredibile ale unor oameni plini de pasiune şi entuziasm. A fost o alegere dificilă. Considerăm că cele trei idei alese reprezintă cel mai bine specificul local şi valorifică potenţialul Deltei în direcţia unei dezvoltări durabile. Îi felicităm pe caştigători, aşteptăm cu nerăbdare să le vedem propunerile puse în practică şi să observăm impactul pozitiv al acestora asupra comunităţii”, spune Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Planurile de afaceri ale celor trei proiecte au fost realizate în urma participării la cursul de antreprenoriat, organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ursus Breweries, la Crişan, la sfârşitul lunii mai a acestui an. Scopul programului de formare, la care au participat 27 de persoane din 12 comunităţi din Deltă, l-a reprezentat dezvoltarea spiritului antreprenorial şi de abilităţi specifice, astfel încât fiecare participant să deprindă instrumentele necesare pentru transformarea unei idei în plan de afacere.


La încheierea cursului fiecare participant a realizat un plan de afaceri, toate acestea fiind analizate apoi de către experţi ai Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta şi ai Ursus Breweries. Criteriile de evaluare au urmărit caracterul inovativ şi original al proiectului, modul în care afacerea respectă natura şi valorifică specificul local prin arhitectură, decoraţiuni, meniu, resurse folosite etc., modul în care ideea de afacere este deschisă către comunitate şi se diversifică prin colaborare şi asociere cu ceilalţi antreprenori locali, precum şi activitatea fiecărui cursant în cadrul programului de formare.

Premiile au fost înmânate în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului D'ale Gurii Dunării, organizat în perioada 25-27 iunie 2010, la Complexul Cormoran, Uzlina, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării. Cursul de antreprenoriat reprezintă prima parte a proiectului D'ale Gurii Dunării, derulat de Salvaţi Delta, cu sprijinul Ursus Breweries.
Banner