CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari Organizatorii Cupei Mondiale resping criticile cu privire la prevenirea HIV

Organizatorii Cupei Mondiale resping criticile cu privire la prevenirea HIV

Email Imprimare PDF

fifaFederaţia internaţională de fotbal, FIFA, a respins criticile conform cărora a făcut prea puţin pentru a folosi Cupa Mondială din Africa de Sud pentru a face o campanie de conştientizare cu privire la prevenirirea HIV şi SIDA.

O declaraţie dată publicităţii de organizaţiile active în domeniul HIV şi SIDA din Africa de Sud a acuzat FIFA că a ignorat cererile repetate de a distribui informaţii privind prevenirea acestora pe durata desfăşurării turneului, dar Federico Addiechi, directorul responsabil de responsabilitatea socială în cadrul FIFA a declarat că nu au existat refuzuri de a ajuta organizaţiile locale din domeniul sănătăţii.

Addiechi a spus: ‘Exisă iniţiative, cum ar fi distribuirea de materiale informative şi prezervative în parcurile organizate pentru suporteri, la festivalurile suporterilor şi pe stadioane. Prezervativele inscripţionate cu numele guvernului urmează sa fie distribuite la festivalurile suporterilor şi pe toate cele zece stadioane.

”Festivităţile suporterilor includ şi un program de tip “infotainment”, care sunt difuzate înainte şi după partide. In respectivul program, există deja incluse două mesaje video cu privire la prevenirea HIV şi chiar şi o reclamă la prezervative.”

El a mai adăugat că, totuşi, FIFA nu este responsabilă să facă campanie acestui subiect sau să îşi asume responsabilitatea „pentru ceva ce guvernul sud-african şi-a asumat deja responsabilitatea.”

Africa de Sud are cel mai mare număr de persoane infectate cu HIV din lume. În anumite provincii, până la 20% din populaţia totală este diagnosticată cu HIV.
Sursa: http://www.ethicalperformance.com/news/article.php?articleID=6348

Traducere realizata de Casa de Traduceri

Adaptare: Rebeca Pop

Banner