CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari McDonald’s îşi răsplăteşte furnizorii „verzi”

McDonald’s îşi răsplăteşte furnizorii „verzi”

Email Imprimare PDF
mcdonalds-logoGigantul din domeniul fast-food-ului, McDonald’s, a anunţat cele mai bune exemple de proiecte „verzi” în propriile restaurante, francize şi in lanţul de distribuţie, reliefând inovaţiile în domeniile energiei eoliene şi reducerii deşeurilor.

Premiile companiei pentru cel mai bun proces de aprovizionare „verde” şi durabilă se acordă francizelor, angajaţilor şi furnizorilor din întreaga afacere pentru reducerea impactului asupra mediului şi reducerea costurilor.

Câştigătorii acestui an, din sute de înscrieri, au fost: furnizorul britanic al companiei, McCain Foods (pentru utilizarea turbinelor eoliene si asigurarea a 60% dintre necesarul energetic al unei fabrici de cartofi prăjiţi din Franţa), Cargill Kitchen (pentru activităţile de cercetare în domeniul producţiei durabile de ouă), McDonald’s Australia (pentru programul de reducere a consumului de apă) şi un număr de  restaurante din Germania, pentru folosirea unei aplicaţii software de urmărire a procesului de planificare şi colectare a deşeurilor.

”Cel mai bun verde” este un premiu ce a fost introdus în anul 2009, în timp ce categoria „Cel mai bun în domeniul aprovizionării sustenabile” a fost adăugată anul acesta. McDonald’s a declarat că premiile arată că „toate cele trei picioare ale sistemului McDonald’s – furnizorii noştri, angajaţii noştri şi operatorii  pe care îi avem – acţionează pentru a pune semnul de egalitate între sustenabilitate şi profitabilitate.”
Sursa: Ethical Performance (http://www.ethicalperformance.com/news/article.php?articleID=6349)
Banner