CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News CSR News: Tendinte & Cercetari Cargill face donaţii pentru victimele inundaţiilor din România

Cargill face donaţii pentru victimele inundaţiilor din România

Email Imprimare PDF
Cargill România a răspuns apelului umanitar lansat de Crucea Roşie România privind ajutorarea victimelor inundaţiilor, printr-o donaţie în valoare de 10,000 USD. În plus, angajaţii Cargill au contribuit la această iniţiativă cu 7,000 USD, bani care vor fi folosiţi pentru acelaşi scop.

Eforturile comune urmăresc acordarea unui sprijin material persoanelor afectate de inundaţiile care au avut loc în perioada iunie - iulie 2010. În urma evaluării pagubelor, Cargill şi Crucea Roşie vor pune în aplicare un program care se va derula pe parcursul a două luni şi care vizează ajutorarea a 30 de familii vulnerabile din zonele cele mai afectate de inundaţii.

Donaţiile vor fi utilizate pentru achiziţionarea a 30 de aragazuri, 30 seturi de bucătărie şi 30 de butelii, având în vedere faptul că, după distribuirea bunurilor de strictă necesitate, victimele vor avea nevoie de sprijin pentru a-şi acoperi necesităţile până la reconstruirea caselor.

Ramona Ene, Preşedinta comisiei de sprijin din cadrul Cargill România a declarat: “În această vară, mulţi români au fost afectaţi de inundaţii. Suntem preocupaţi de nevoile oamenilor din ţările în care ne desfăşurăm activitatea şi am colaborat cu Crucea Roşie pentru a-i ajuta să depăşească aceste momente dificile”.

Investigaţiile pentru evaluarea pagubelor şi listele beneficiarilor au fost finalizate in luna august, iar ulterior  bunurile vor fi distribuite victimelor până la mijlocul lunii septembrie, cu sprijinul filialelor Crucii Roşii şi a voluntarilor care operează în cadrul acestora.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, Cargill şi Crucea Roşie vor colabora îndeaproape cu autorităţile municipale locale şi cu instituţiile de ajutor social, pentru a facilita accesul la bunurile distribuite şi pentru a intra în contact direct cu persoanele afectate.
Banner