CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Evenimente CSR Raiffeisen Bank si Green Revolution au lansat la Brasov sezonul 2012 din cadrul programului de bike-sharing I’Velo

Raiffeisen Bank si Green Revolution au lansat la Brasov sezonul 2012 din cadrul programului de bike-sharing I’Velo

Email Imprimare PDF
i_velo_brasov“Mersul pe bicicleta este una din variantele optime de transport in municipiul Brasov, tocmai de aceea, eu unul sprijin orice initiativa care incurajeaza acest tip de transport. Ar fi ideal sa avem cat mai multi kilometri de piste pentru biciclisti, tocmai de aceea printre prioritatile Municipalitatii se numara si crearea de noi piste speciale pentru biciclete. In acelasi timp, sper ca si cei care conduc masini vor tine cont de faptul ca biciclistii sunt colegi de trafic cu ei, iar pietonii nu vor utiliza pistele de biciclete pe post de trotuare. Putem spune ca acest proiect este o gura de oxigen pentru orasul nostru”, a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru.

"Atunci cand am lansat I'Velo in Brasov, in 2011, nu stiam la ce sa ne asteptam. Am vazut in schimb cum, de la o saptamana la alta, tot mai multi oameni se plimbau cu bicicletele noastre, asa ca la sfarsitul sezonului aveam deja 20.000 de utilizatori. Speram ca si anul acesta brasovenii vor alege sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor", a declarat Daniela Fulop,  Director Grup Retail Brasov, Raiffeisen Bank

“Cei 550.000 de utilizatori “I’Velo”, dintre care peste 20.000 au fost din Brasov, au invatat sa se bucure de bicicleta atat in mod recreativ cat si ca mijloc de transport alternativ. Anul acesta redeschidem editia a treia a proiectului I’Velo si speram ca numarul de utilizatori, precum si a km parcursi pe bicicleta sa creasca, diminuand asfel impactul negativ asupra mediului. Mai mult decat atat, 2012 inseamna deschiderea unui nou centru, in Timisoara si oferirea unor game noi de servicii si facilitati utilizatorilor”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

“I’Velo”, cel mai important program de bike-sharing din Romania, desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, se afla la a treia editie anuala.

Anul acesta centrul “I’Velo” Brasov este pozitionat in Centrul Civic.

Program ”I’Velo”

Actualul sezon va fi deschis din aprilie pana in noiembrie 2012, de luni pana vineri de la 11:00 la 19:30 si in weekend intre orele 10:00 si 19:30. In lunile de vara, din iunie si pana in august, programul va fi prelungit seara pana la 21:30.

Centrele “I‘Velo’’ pot fi gasite in Bucuresti - parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara -  parcul Justitiei, Iasi - zona Rapa Galbena, Brasov – Centrul Civic, Constanta - parcul Tabacariei. In total, centrele ”I’Velo” vor avea 950 de biciclete.

Servicii noi pentru utilizatorii “I’Velo” in 2012

Organizatorii proiectului ofera o gama noua de servicii si facilitati utilizatorilor “I’Velo” in 2012:
•    Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti)
•    Sistem informatic de inchiriere a bicicletei: dupa inscrierea initiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului
•    Deschiderea unui nou centru in Timisoara
•    Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro
•    Modernizarea centrelor de inchiriere
•    Toate bicicletele sunt noi
•    Diametrul rotilor este cu 5 cm mai mic, inlesnind folosirea bicicletei de catre utilizatorii de toate varstele

“I’Velo” 2011: - 800 tone de dioxid de carbon

In primii doi ani de functionare a programului, 550.000 de romani au petrecut pe bicicletele “I’Velo” peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au contribuit la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 800 de tone.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane de vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.

Bicicletele “I'Velo” au fost folosite de peste 2.500 de persoane la 32 de evenimente (Noaptea Institutelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best'fest, Recicloniada, Let's do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 543 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.
Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos&eco.
Banner