CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: Studii de caz Mediu

Mediu

Studiu de caz: I Love Velo ( I’Velo)

Email Imprimare PDF
veloCresterea numarului de masini, lipsa unei infrastructuri rutiere moderne si ineficienta sistemului de transport public au dus la intensificarea folosirii autoturismelor si a gradului de poluare in marile aglomerari urbane romanesti. Bicicleta reprezinta, pentru multe capitale europene, o solutie care si-a dovedit eficienta in combaterea acestor probleme.
Citeşte mai mult...

Studiu de caz Rompetrol: Impreuna pentru Fiecare

Email Imprimare PDF

rompetrol_csr_iasi

Programul „Împreună pentru fiecare” se adreseaza ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial care doresc să se implice în dezvoltarea comunităţilor locale din care fac parte, prin propunerea şi implementarea de proiecte în domeniul sănătatii sau al protecţiei mediului (cu sprijinul financiar integral al Rompetrol).
Citeşte mai mult...

Clar şi limpede

Email Imprimare PDF

renovare_izvor_lobogoHarghita este o zonă în care natura a rămas neatinsă, fiind recunoscută pentru calitatea deosebită a apei. Izvoarele minerale din Harghita sunt faimoase pentru proprietăţile lor, atât în România, cât şi în străinătate. Astfel, pentru a proteja şi conserva această resursă, MaiMultVerde şi Ciuc Premium au demarat proiectul „Clar şi limpede”. Activităţile planificate în cadrul proiectului sunt: renovarea sau construirea a şapte pavilioane pentru păstrarea purităţii apelor şi informarea publicului referitor la existenţa acestor izvoare pure, istoria şi importanţa lor .

Citeşte mai mult...

Studiu de caz: "Adoptă un râu de la izvoare până la vărsare"

Email Imprimare PDF

coca_cola_studiu_de-cazTema/ Oportunitatea

Pentru Sistemul Coca-Cola, resursele de apă reprezintă o prioritate strategică şi un element-cheie în operaţiunile sale. De aceea, Sistemul a dezvoltat o amplă platformă de CSR destinată protejării şi conservării resurselor de apă, cu rezultate impresionante şi autoreplicabilitate: „Adoptă un râu de la izvoare până la vărsare”. Programul a vizat o arie extinsă, de la Vatra Dornei, unde Sistemul Coca-Cola îşi îmbuteliază apele minerale, şi până în Delta Dunării, monument UNESCO, cuprinzând 9 oraşe şi acoperind o zonă de 450 km.

Citeşte mai mult...

Poliţia verde a copiilor

Email Imprimare PDF
henkelCompania Henkel se implică activ în viaţa societăţii, dorind să “facă viaţa oamenilor mai uşoară, mai bună şi mai frumoasă”.  Pe lângă viziunea companiei, una din cele 10 valori ale companiei vorbeşte despre responsabilitate socială. Compania este preocupată de mediul înconjurător şi este un partener activ în cadrul comunităţii.
Citeşte mai mult...

Bucureştiul Respiră

Email Imprimare PDF
carpatcement_practiceDupă două ediţii ale programului „Bucureştiul Respiră”, în care Carpatcement a plantat păduri de protecţie pe o suprafaţă de peste 5,2 hectare, continuarea programului reprezintă în sine o provocare. Astfel, când un program ajunge la cea de-a treia ediţie, cum se poate scăpa de repetitivitate, cum poate fi reinventat? Răspunsul a venit din nevoia localnicilor pe care reprezentanţii Carpatcement au observat-o pe întreaga perioadă a dezvoltării programului - lipsa unui spaţiu verde special amenajat şi a unui parc de joacă pentru copii.
Citeşte mai mult...

Umbrela Verde

Email Imprimare PDF
rogalski_tuborgCampania „Umbrela Verde” iniţiată de Tuborg România în 2007 pleacă de la un adevăr - singurul mod în care putem proteja natura este să o protejăm de noi înşine. Tuborg România, alături de partenerii săi, Fundaţia Mereu Aproape şi Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, au demonstrat că nu există misiune imposibilă pentru PR, chiar dacă e nevoie de timp şi ambiţie pentru a schimba comportamentul românilor în privinţa conservării naturii pentru generaţiile viitoare. În acelaşi timp, campania dovedeşte faptul că o iniţiativă de responsabilitate socială relevantă pentru consumatori poate deveni o platformă de diferenţiere şi loializare pentru un brand.
Citeşte mai mult...
Banner